Álmaim cukrászdája csak Itt, csak Most, csak Neked

Álmaim cukrászdája csak Itt, csak Most, csak Neked

A szuperegészséges Mango lassi

2018. március 16. - Klarissza24

Igazi vitaminbomba a szervezetnek!

 

Reggelire, uzsonnára vagy akár edzés utánra, krémes, selymes és fűszeres akár frissítőnek is ideális, jól lehűtve. :)

 


Aki már kóstolt életében mangó lassit, tanúsíthatja, hogy az egyik legfinomabb és legizgalmasabb gyümölcsös turmix, köszönhetően elsősorban a mangó különleges aromáinak. Ezt egészíti ki a joghurt, némi fűszer és folyadék, amelyek alapvetően meghatározzák az indiai ital varázs hangulatát és íz világát.

A mangó egy csodás gyümölcs, és bár egyre több helyen és egyre elfogadhatóbb áron kapható itt nálunk. Bár nehéz kifogni igazán érett és zamatos példányt, az utóérő gyümölcs félkeményen még kevéssé édes és ízes, (ilyenkor nagyon jó salátának). De ha desszerthez használnánk fel, sokszor előfordul, hogy mire megérne, már ütődött, barnul, romlik. Erre nagyon jó megoldásom van, ha egy banán mellé tesszük, akkor jóval hamarabb megérik. 

Ezt mindenkinek ki kell próbálnia legalább egyszer, arról nem is beszélve, hogy kiváló desszertpótló finomság. :)

 

 

Mangó lassi recept
Hozzávalók:
2 db érett mangó
4 ek görög joghurt
400 ml tej
2 ek méz
½ mk őrölt kardamom

 


Mangó lassi
elkészítése:
 
Az érett mangót megpucoljuk, és szeletekre vágjuk, vigyázva, mert a közepén van egy hatalmas mag.

Majd turmixba tesszük, és hozzáadjuk a joghurtot, tejet, mézet és a kardamomot és krémesre keverjük.

Még finomabb, ha fél-egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.



Tökéletes boldogság, harmonikus és izgalmas egyszerre, nem mellesleg szuperegészséges, érdemes az étrendünkbe beilleszteni.  :)

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/glutenmenteskonyha.klarissza/

 

Jó egészséget!
Klarissza

 

Tudtad?
A mangó lassinak alapvetően két fajtája van, az édes (ez a mango lassi, amit fentebb írtam receptet) és a sós-édes, ez utóbbi nagyon izgalmas, mert bár a gyümölcstől és némi édesítőtől édeskés, de határozott mennyiségű só is van benne, illetve némi fűszer, Indiában leggyakrabban őrölt kardamom. Ezt a változatot fogyasztják vízzel kicsit felhígítva csípős ételek mellé, amiben ugye az indiai konyha elég erős. Ennek oka, hogy a mangó-joghurt páros a szájban és a gyomorban is jótékony az erős ételek semlegesítésére. Pár pici korty, ha már nagyon lángol a száj, és pillanatok alatt csillapítja a tüzesség érzetét, ugyanígy a gyomornak is jótékony a nagyon erős fűszerek kellemetlen hatásainak tompításában.


Ha a mangó lassit édes turmixként fogyasztanánk, és határozottan nemet mondunk a sóra, akkor is vannak variációs lehetőségek. A joghurt mellett érdemes hígítani, ezt megtehetjük tejjel vagy egy kis vízzel, ha frissítőnek szánjuk, akkor szódával vagy szénsavas ásványvízzel. Édesítésre használhatunk porcukrot vagy mézet, esetleg sztíviát vagy más természetes édesítőt. És hát a fűszer: bár a mangó karakteres íze nem feltétlenül kíván még extra ízeket, de szokták egy kis sáfránnyal, rózsavízzel vagy lime-lével megbolondítani, a legklasszikusabb és legfinomabb és „leglegleg” fűszere azonban a kardamom. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmentesenelniesjotenni.blog.hu/api/trackback/id/tr5816355724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása