Álmaim cukrászdája csak Itt, csak Most, csak Neked

Álmaim cukrászdája csak Itt, csak Most, csak Neked

A különleges: Sacher-torta

2018. március 30. - Klarissza24

Kényeztető finomság!

 

A Sacher-torta az osztrák gasztronómia egyik legismertebb süteménye.

 


Egyfajta csokoládétorta,  amely két réteg sűrű, nem túl édes csokoládés piskótatésztából és a közöttük lévő vékony réteg sárgabaracklekvárból áll. A tetejét és az oldalát csokoládé-bevonat borítja. Ezt a finom híres süteményt, most már Ti is élvezhetitek, gluténmentesen fogyaszthatjátok. És ha elkészítitek, észre se fogjátok venni, hogy gluténmentes.
Kiváló vendégváró finomság, sőt az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Kezdőknek is ajánlom, mert tényleg egyszerű elkészíteni.


Sacher-torta sárgabaracklekvárral gluténmentes recept
Hozzávalók:
Tészta:

2 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
3 ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék
1 ek rizsliszt
1 ek kakaópor
1 púpos kk sütőpor
1 csipet *Himalája só
5 db tojás
4 ek kristálycukor
10 dkg vaj - szobahőmérsékletű
8 dkg porcukor
Csokoládémáz:
100 ml tejszín
30 ml levendula méz
12 dkg étcsokoládé
1 kk-nyi vaj
Torta közé:
házi baracklekvár

 


Sacher torta sárgabaracklekvárral
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Ezután gőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét és tegyük hozzá a vajat, majd ha jól felolvadt keverjük el, és tegyük félre.

A kétféle lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sütőport mérjük ki, keverjük össze és szitáljuk át egy tálba.

A tojásfehérjét egy kis csipetnyi sóval kezdjük el felverni, egy robotgép segítségével, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá. Ha elkészültünk, tegyük félre.


Ezt követően, a vajat a porcukorral tegyük egy tálba és a robotgép segítségével, keverjük habosra. Majd adagoljuk hozzá egyesével a tojássárgáját és szintén jól keverjük el.

Ezután adagoljuk hozzá a kihűlt csokoládét, keverjük el, majd a kakaós lisztet és szintén jól keverjük össze a robotgép segítségével.

Majd a tojásfehérje hab negyedét adjuk a masszához, és egy fakanál segítségével, jól keverjük el. Itt nem kell még óvatosan kevergetni, ez a hab mennyiség fellazítja egy kicsit a masszát. Ha elkevertük jöhet hozzá a többi tojásfehérje hab, itt már óvatosan keverjük el a fakanál segítségével, hogy levegős maradjon a kakaós massza.


Ha elkészültünk, öntsük egy sütőpapírral kibélelt (csak az alját kell) tortaformába, én 26 cm használtam, és öntsük bele a sacher torta kakaós-csokoládés masszáját.

Ezt követően, tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 percig süssük, tűpróbát végezzünk. Nekem a gáztűzhelyemen 20 perc kellett.

Ha megsült a gluténmentes sacher torta, akkor hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk ketté, és kenjük meg házi baracklekvárral a közepét.


Majd készítsük el a csokoládémázat:
Gőz felett olvasszuk, kezdjük el felolvasztani az étcsokoládét az 1 kk-nyi vajjal. Közben, keverjük össze a mézet, tejszínt és azt is adagoljuk hozzá. Majd ha felolvadt teljesen, keverjük el simára, és öntsük a torta tetejére, és simítsuk el.

Tegyük a hűtőbe kb. 1-2 órára. De aki nem bírja ki, mint én, azonnal is ehet belőle egy szeletet, vagy akár többet. :)



Kedves egészségetekre! 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/glutenmenteskonyha.klarissza/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmentesenelniesjotenni.blog.hu/api/trackback/id/tr6616355732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása